Onderstaand is het busstation in Chur Zwitserland wat boven het treinstation is gebouwd. Dit leek mij een leuke uitdaging om zoiets eens na te gaan bouwen.

Chur Busstation

Chur Busstation

Het begin is er. De bodem is gemaakt van oude laminaat delen en daar op heb ik het wegdek met de belijning geplakt. Dit wegdek is eerst getekend met behulp van een tekenprogramma. Het wegdek is geprint met een normale printer op A4 papier en is geplakt met fotolijm. Fotolijm heeft het voordeel dat je tijdens het plakken nog wat kunt schuiven. De staanders en profielen zijn gemaakt van styreen. De brug die er achter ligt is in werkelijkheid ook zo echter de constructie die ik zelf heb gemaakt is totaal anders. Ik heb er een hangbrug van gemaakt, in werkelijkheid is dit een boogbrug.

Chur Busstation

De kap in wording. Dit is natuurlijk een compromis want het originele busstation is veel te groot en alle profielen namaken is ook ondoenlijk. Voor de kap heb ik polycarbonaat platen van Conrad gebruikt. Deze hebben een dikte van 0,75mm. Dit materiaal kun je knippen en koud buigen zonder dat het gaat barsten. Om de boog te kunnen spannen heb ik eerst een constructie gemaakt van lasdraad van 0,6mm en dit wit gespoten. Deze draden gaan via een klein gaatje door de kap heen en worden dan omgebogen. Dit uiteinde wordt weer afgedekt met een U profiel. Alle profielen zijn tot nu toe gelijmd met Plastruct Bondene. Dit werkt enorm prettig en hecht zeer snel. Je kunt er mee knoeien zonder dat het erge vlekken achterlaat. Echter de bouw ligt momenteel stil omdat ik er achter kwam dat dit goedje binnenkort verboden wordt vanwege dat het kankerverwekkend is. Ik werk altijd met een gasmasker maar toch ook daar komt nog 5% door. Dus ik zoek nog even naar iets gezonders.

 

Kijk ook eens op AliExpress voor zeer veel voordelige Componenten, Modelbaan, Audio, en Elektronica artikelen. Gratis verzending, Niet ontvangen geld terug. Instructies hoe te bestellen bij AliExpress