Bij Peperkamp in Ede lag een NS1200 voor €37,- Het was echt een opknappertje. Hij zag er niet uit en de assen waren krom. Deze was zeer geschikt om eens wat mee te experimenteren en er (hopelijk) weer als nieuw uit te laten zien.

NS1200

NS1200

Dus eerst maar eens volledig gesloopt. Dit gaat allemaal het ultrasoon bad in. De buffers zijn er slecht aan toe dus die worden ook opnieuw gespoten.

NS1200

Na een paar uur in de thinner was echt alle lak verdwenen.

NS1200

De primer zit er op. Dit is gedaan met de primer spuitbus van de Action.

NS1200

Vervolgens het dak grijs gespoten en de body geel gespoten, ook met een spuitbus van de Action, en de bies vervolgens afgeplakt.

NS1200

Vervolgens de blauwe kleur aangebracht, de roosters aluminium gespoten en de decals aangebracht. Hierna afgewerkt met de vernis van de Action. De bies is niet wat je noemt de juiste kleur dus die heb ik met het penseel opnieuw gedaan met zandgeel.

NS1200

Zandgeel ziet er toch beter uit. De pantografen zijn inmiddels zwart gespoten. De nieuwe assen waren inmiddels binnen dus de kromme assen vervangen door rechte en ook een DCC decoder gemonteerd. Het resultaat is niet echt slecht maar het was eigenlijk meer een test of ik zo iets voor elkaar zou krijgen. Nu dit redelijk is gelukt gaat hij weer het thinner bad in en ga ik weer helemaal opnieuw beginnen. Nu met de airbrush en met de juiste kleuren.