Wissels kun je bedienen met de originele spoel aandrijvingen maar er zijn vele andere mogelijkheden. Zo zijn er wisselmotors, wisselspoelen, en servo's. Wisselmotors en Servo's zijn onder de tafel uit het zicht te monteren. Wisselspoelen zijn soms ondersteboven te monteren. Hierdoor kun je ze integreren in de bedding en vallen ze ook niet meer op. Dit kan bijvoorbeeld met Fleischmann wisselspoelen.

Wisselmotors

Deze Wisselmotors zijn er in 2 soorten. Met en zonder puntstuk schakeling. Voor wissels waarbij het puntstuk geschakeld moet worden heb je de Wisselmotor met polariteitsomschakeling van het puntstuk dus nodig. In het filmpje zie je hoe deze motoren de wissels omzetten.

Om deze wisselmotors digitaal te kunnen bedienen zijn er speciale decoders van Rosoft: Rosoft wisselmotor decoder Hier kunnen ze rechtstreeks op worden aangesloten. Om ze op de normale wisselspoel decoders aan te kunnen sluiten is deze extra tussenschakeling nodig.

Voorgaande wisselmotoren schakelen vrij snel de wissel om. Wil je dat de wissel langzaam om gaat dan is de Fulgurex wisselaandrijving bijzonder geschikt en kent vele tevreden gebruikers. Echter hij is niet goedkoop maar wel vergelijkbaar in prijs met de originele wisselspoelen.

Wil je alle mogelijkheden bekijken kijk dan even op deze link: Wisselaandrijving

Met Servo aandrijving hebben we geen ervaring dus kunnen hier weinig over zeggen, behalve dat het een hele mooie methode is om wissels om te zetten.

 

Kijk ook eens op AliExpress voor zeer veel voordelige Componenten, Lichtmasten, Led strips, Modelbaan, Audio, en Elektronica artikelen. Gratis verzending, Niet ontvangen geld terug. Instructies hoe te bestellen bij AliExpress

 

Download nu de gratis app, gebruik vouchercode RAILROAD en krijg direct €10,- kado!

 

Speel hier mee zonder risico en kijk eens wat je winst is, hoe leuk is dat!