Alvorens een heel verhaal op te hangen zoals op elke website over hooikoorts begin ik met de enige oplossing die bij mij hielp om binnen 15 minuten volledig van die verschrikkelijke hooikoorts klachten af te komen:

Pak een planten spuit en spuit hiermee boven je hoofd rond zodat de fijne nevel al je kleren bereikt en eventueel het tapijt. Zet wel de verwarming een graadje hoger want nevel koelt behoorlijk af. Heb je een hond, die neemt erg veel stuifmeel mee in zijn vacht, spuit hem er ook mee in. Onze hond vond het heerlijk. Doe dit weer zodra de klachten terugkomen.

En dan nu het verhaal hoe ik hier op ben gekomen.

Ik heb verschrikkelijk hooikoorts en ben niet meer in staat om ook nog maar iets te doen, in mijn geval wanneer de hazelaar bloeit. Nou ja de klachten hoef ik hier niet uit te leggen, die kennen jullie wel.

We hebben echt honderden euro's uitgegeven aan alle mogelijke middelen die zouden helpen. Middeltjes van de huisarts, van Dr.Vogel, van de drogist en van de apotheek, werkelijk geen enkel effect hadden ze, alleen bij lichte klachten wilden ze wat helpen. Ook stond er de hele dag een luchtreiniger tegen pollen te loeien, geen enkel effect.

Toen was het plotseling een mistige dag en dachten we nu kunnen we het huis eens helemaal gaan luchten. Toen ook gelijk alles gestofzuigd en alles nat afgenomen. Nou de huiskamer was weer brandschoon en buiten was het nog steeds vochtig en ik had nog geen klachten. Toen moest natuurlijk een keer de buitendeur dicht want het was al onder de 14 graden afgekoeld. Binnen 15 minuten kwamen de klachten terug. Om gek van te worden.

Wat was hier nu de oorzaak van. Ik dacht bij mist heb ik geen enkele last, maar waarom steekt het nu ineens de kop weer op. Ik dacht ik ga het binnen ook eens lekker mistig maken en pakte hiervoor de plantenspuit. Eerst heb ik mijn kleren en de hond stevig behandeld en vervolgens nog even een tijdje boven mijn hoofd geneveld totdat ook het tapijt om mij heen vochtig werd.

En toen gebeurde het, de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. De pollen hebben geen kans meer om los te komen uit de kleren, uit het tapijt, en uit de vacht van de hond. Dit voelt heerlijk, eindelijk na jaren de jullie bekende ellende voorbij.

Het blijkt nu dat je niet eens zo extreem veel hoeft te vernevelen, ruim boven het hoofd vernevelen zodat het rondom je kan verspreiden werkt meestal al afdoende.

Graag zou ik jullie ervaring horen maar mijn emailadres kan ik hier niet meer plaatsen, hackers maken daar ogenblikkelijk misbruik van. In ieder geval hoop ik dat mijn ervaring ook jullie uit de nood gaat helpen.