PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) onder controle en geen maag en slokdarmklachten meer, maar ook nog eens medicijn vrij, hoe kan dat.

 

De titel klinkt zeer positief en is bij mij ook zo maar onderstaande oplossing zal mogelijk niet bij iedereen helpen.

Zelf heb ik PDS en had ernstige darm, maag- en slokdarmklachten. Hiervoor gebruikte ik EsOmeprazol, Sucralfaat, Macrogol en Duspatal. Uiteindelijk ben ik geopereerd (Fundoplicatie) vanwege een middenrif breuk maar dit heeft maar tijdelijk geholpen, de klachten kwamen na verloop van tijd weer helemaal terug.

De klachten waren, niet kunnen bukken vanwege het maagzuur wat omhoog kwam. Pijn in de borst door een verbrande slokdarm (zweren en ontsteking). Ernstige moeheid. Overal pijn, vooral tijdens het liggen. Opgezette buik. Maag en darmkrampen. Omdat de klachten in eerste instantie niet waren verdwenen deed de chirurg die de operatie had gedaan verder onderzoek. Hij ontdekte dat de oorzaak in de darmen zat. Er zat een verstopping. Hiervoor Macrogol voorgeschreven gekregen en inderdaad het ging weer goed, helaas kwamen de klachten weer terug. De maag en slokdarmklachten werden dus veroorzaakt doordat de maaginhoud niet wilde zakken naar de darmen. Ik werd altijd behandeld voor maagklachten maar de darmen bleken de oorzaak te zijn. Macrogol met heel veel drinken hielp een poosje, maar omdat de klachten weer steeds ernstiger werden ging ik toch weer op internet speuren.

Plotseling kwam ik een artikel tegen over PDS waar werd gesuggereerd dat 2 keer per dag een kiwi wel eens alle problemen kon oplossen. Een kiwi is vezelrijk voor de darmen maar bevordert ook de spijsvertering. Dit ben ik maar eens gaan proberen. Vanaf het moment dat ik 2 kiwi's per dag ben gaan eten werden de klachten binnen 24 uur al minder. Na 2 dagen waren alle klachten verdwenen. Ik ben gestopt met alle 4 de medicijnen. Nu maanden later nog steeds geen enkel medicijn meer gebruikt, alleen dagelijks 2 kiwi's. Ik denk wel dat het belangrijk is dat de Kiwi rijp is. Wie weet geeft een te zure Kiwi weer maagklachten. Mijn klachten zijn niet meer terug gekomen. Geen maagpijn meer, geen darmklachten meer, geen slokdarmklachten meer. En wat erg belangrijk is, zonder het gebruik van Macrogol werken de darmen nu perfect. Dus helemaal geen medicijnen meer maar gezonde Kiwi's.

Dit verhaal wilde ik graag vertellen omdat ik denk dat er veel meer mensen hun problemen met kiwi's kunnen oplossen. Baat het niet, het schaad zeker niet want kiwi's zijn ook nog eens vitamine C bommen. Wel hoop ik dat ik hier andere mensen mee geholpen heb. Ik ben tenslotte volledig klachtenvrij nu.

Het zou natuurlijk fijn zijn om te horen hoe anderen dit ervaren maar wanneer ik hier contactgegevens neer zet dan wordt ik overstelpt met spam, dus dat kan ik helaas niet doen. Wat wel mogelijk is dat je een bericht achter laat op Pinterest. Zoek dan op PDS en Maagproblemen en voeg een opmerking toe, of klik op de volgende link: PDS en Maagproblemen onder controle