Dit bedieningspaneel heeft inmiddels plaats gemaakt voor bediening met een Ecos2.

Bedieningspaneel

Het hardware bedieningspaneel had achteraf gezien toch wel een paar nadelen. Telkens na een kleine wijziging aan de baan klopte het paneel niet meer. Dat verander je niet zomaar. Momenteel draait de hele baan op de Ecos 2 die ook volledig automatisch kan worden bestuurd vanuit Traincontroller.

Ecos 2

Het Rautenhaus systeem heb ik vervangen door de Ecos2. Wat een verademing en wat is die gebruiksvriendelijk. De insteek voor de Ecos2 was vanwege de behoefte om handmatig de baan op een comfortabele manier te kunnen besturen, nou dat is gelukt. Automatiseren gaf mij in eerste instantie geen voldoening maar inmiddels kunnen er ruim 30 treinen automatisch rijden, maar niet allemaal tegelijk want dan krijg je files op het spoor. Het bedienen gaat via het touchscreen met een stift zodat het scherm niet vettig wordt.

Ecos 2

Het bedieningspaneel voor 2 locomotieven.

Ecos 2

Het bedieningspaneel voor 10 locomotieven.

Ecos 2

Het scherm om wissels toe te voegen aan het systeem. Ook het bedienen van de wissels en 2 locomotieven is hier eventueel mogelijk.

Ecos 2

En zo kun je de baan verdelen over meerdere schermen. Wanneer dit scherm wordt getoond kunnen er nog steeds locomotieven worden bediend met de draairegelaars en de functietoetsen.

 

Kijk ook eens op AliExpress voor zeer veel voordelige Componenten, Lichtmasten, Led strips, Modelbaan, Audio, en Elektronica artikelen. Gratis verzending, Niet ontvangen geld terug. Instructies hoe te bestellen bij AliExpress